söndag 15 november 2009

Almby från förr


F
Fick besök under våren under våren av en kvinna som är född i detta hus vi nu bor i. På mitten av 30-talet köpte hennes mor och far huset och jag har nu fått förmånen att låna hennes bilder för att skanna över dem i datorn. Det är så härligt att kunna ta del av historian kring huset vi lever i och även kunna bevara den till eftervärlden. Två av äppelträden finns kvar än idag men resten är borta av dem. Grinden finns kvar - hittad i en skrothög bakom butiken. Butiken var en gång i tiden svinstia och tvättstuga...... lukten är bort ......jag lovar! Tyvärr finns inte flaggstången kvar eller det finns den faktisk men den är lagd som kantstöd i en rabatt :) Vårt boningshus är tilläggsisolerat och tyvärr klätt med plåtfasad på 80-talet och vi har som mål att ta bort det i framtiden och sätta ny träfasad. Kanske kommer det fina fönstret tillbaka som är borttaget i trappen upp till övervåningen. Den vackra glasverandan har bytt fönster och idag sitter tråkiga ospröjsade fönster där men även den skall få en upplyftning i framtiden och vi har för avsikt att göra den vacker igen. Roligt med lite historia kring Almby och som sagt vi ska försöka återställa en del framöver.
3 kommentarer:

 1. Så jätteroligt att ha lite historia om ert hus och bilder dessutom!
  Det är alltid så intressant att veta lite om ens hus´historia.
  Kul också att då se hur huset var då - mera ursprungligt säkert. Men att ni hade plåtfasad har jag aldrig tänkt på. Jag förstår om ni vill byta till trä och återställa verandan!
  Vilket härligt inlägg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Man blir glad när man ser att det går att titta in i gångna tider. Skönt att gamla foton spars och att de som har glädje av dom får se dom.Vilket härligt projekt att se fram emot. Att försöka återställa huset i det rätta skicket.Ha det så bra, i ert vackra hus! Kram från Åsa.

  SvaraRadera
 3. Kul att hitta till din blogg. Så jätteskoj att få prata med någon som bott i ert hus förr! Härliga bilder, sådan skön känsla i dem.

  SvaraRadera