fredag 15 januari 2010

Veckosummering


En händelserik vecka innehållande utflykt till staden Nyköping med promenad kring den vackra ån som rinner mitt genom staden. Ett besök bland mycket närgångna änder till Wippas stora förtjusning, synd att vi inte hade med någon mat. Lite loppisfynd - en ny liten söt väckarklocka till den slitna kompisen. Vackra thekoppar med bruna rosor som jag kommer att använda i cafét längre fram i vår. Anna - grannfrun - bjöd på åktur med hästsläde - för mig var det första gången jag åkte häst och släde. Helfestligt, bjällran klingade så vackert om hästen Cilla när hon pulsade fram i snön. Avslutningsvis några bilder från en utställning som pågår hos Galleri Vindfånget i Nyköping med skrotkonstnären Edgar Svensson. Festliga figurer av det som många av oss samlar på - antika prylar. Jag håller på att göra om lite i min butik och breder plats för cafédelen som invigs under våren. Flyttar hyllor och varor huller om buller men förhoppningsvis kommer det att bli mycket bra och ytterligare en anledning att göra ett besök ut till Almbyboden - för en god kopp kaffe med gott fika!


8 kommentarer:

 1. Vilka äventyr du är ute på!!!! Både hästsläde och loppis.
  Så härligt det ser ut, och det passar ju just den här vintern när det är lite bra före.

  Jättesöta koppar och urfina (!) väckarklockor!
  Ja, det ska bli jättespännande att besöka ditt kafé sen.
  Ha en jättehärlig helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Jag var till Nyköping i höstas, och hade planer på att se stan som verkar jättemysig. Det HÄLLREGNADE i två dagar... blev inte så mycket av den sightseingen...

  SvaraRadera
 3. oj, så vackra bilder...ny är det vinter på riktigt..äntligen:)
  Kram annaleena

  SvaraRadera
 4. Oj vilken fin header du har! Jag har en gammal gungstol som jag inte vetat vad jag ska göra av men nu vet jag äntligen. Den ska ju stå på altanen!!!! Klart man ska gunga gungstol ute. Jag kan redan höra fåglarna kvittra i bakgrunden och se blommorna växa för mig själv. Helt underbart!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 5. Lyckans ost! Har sedan barndomen haft en önskan att just få åka hästsläde. Vackra vinterbilder!

  Tror jag sett liknande koppar hos Violan, så söta liksom de fina väckarklockorna.

  Ha en fortsatt trevlig helg!

  Kram Renate

  SvaraRadera
 6. Hejsan! Vad skoj att du tittade förbi hos mig! Råttor ja, jo du vi har nog fått en aning fler under åren vi har haft höns. Förra året började vi lägga ut råttgift (försökte med fällor innan) och sen dess har vi bara haft en och annan gullig mus som har tittat in hos brudarna. Det är nog omöjligt att bli av med mössen helt och hållet men jag tycker att det går an så länge det inte är stora råttor som är inneboende. Vi har ingen tupp. Det går utmärkt och man slipper bli väckt kl 4 på morgonen. Vissa höns är inte så snälla med de andra och det enda man kan göra med dessa är att nacka dem. De slutar aldrig hacka på andra hönor, tyvärr! I somras hade vi 10 höns men hälften blev uppätna av duvhöken. Det är sånt man får räkna med om man vill låta hönsen gå fritt. De hade ju i alla fall ett underbart liv så länge de fick leva! Om du ska ha höns måste du ha en isolerad bod eller liknande med släta målade väggar, Ett rede (vi har gjort en låda med hål i och lucka upptill så man kan ta ut äggen), sittpinnar, hink med vatten och helst en automat de kan äta mat ifrån. Såna finns på granngården där även maten går att köpa. Sen måste det finnas strö (halm eller spån) på golvet. Svårare än så är det inte! Hur mysigt som helst! Jo, ett tips är att låta hönsen stanna inne någon dag när de har flyttat hem till er. Så de inte springer iväg. De är lite svårt att ha de fria på våren och försommaren om man odlar mycket för de är gärna där och sprättar. Jag har hängnat in mina odlinar med hönsnät. Hoppas ni också blir med höns för det är väldigt mysigt! Fråga gärna om du undrar något så ska jag svara efter bästa förmåga ;0).
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 7. Åh, häst och släde... gud så mysigt!!

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Åh vad fin blogg du har!

  Häst och släde, sååå mysigt!!!
  Den gamla väckarklockan är supercharmig!

  Kram
  Mia

  SvaraRadera