tisdag 25 maj 2010

Uppåt väggarna!

Har fått med mig en gammal klocka hem från Dalarna. Den är nu uppskruvad och tickar på och plingar vackert vid varje hel och halvtimme. Vi trodde att vi skulle få lova att stänga av den nattetid då den plingar rejält högt men vi sover som stockar och vaknar inte alls av dess klang, den blir kvar!
Väggarna har fått sig lite ny konst och här nedan är det två träbrädor som hängts upp i köket och inhandlades för några år sedan på rea för 10,- st på Hemtex. Fynd!

Denna tavla köptes för nästan ett år sedan då min man och jag befann sig på Kreta. Lite kul med små ansikten i olika färger i keramik. Den sitter under den nya köksklockan.

De små koppar skålarna fick också följa med från Dalarna. Trodde väl aldrig att jag skulle ha sådan på min vägg. Koppar!! Jo då, här har man gått och blivit gammal på äldre dar och fått för sig att sätta upp både tickande klockor och koppar....... men det känns helt ok faktiskt och jag är rätt nöjd med helheten av att ha dem hemma hos mig och Jörgen. Kul att blanda nytt och gammalt......


Nu när jag inte längre driver butik så har jag åter möblerat om i lilla växthuset och kan njuta av att få ha lite stökigt där utan prestation över hur det ska se ut. Härligt! Jag tycker det är helt underbart att bara få sitta där en stund på eftermiddagen då det skuggas av stora träd och håller en skön temperatur både vid dåligt som fint väder. Jag är helnöjd!

onsdag 19 maj 2010

Underbara vår!

Passade på att möblera om lite mellan regnskurarna. Först hade vi soffan mitt framför fönstret och sedan tog jag bort en dörr till köket och satte den bakom soffan, vi har tonåringar som kommer och sover hos oss ibland och de vill ju stänga in sig i vardagsrummet, vilket gjorde att soffan fick glida lite åt vänster och vardagsrummet känns nu genast mycket större och luftigare. Det är inte så stort och man får använda fantasin för att få det att växa..... En rullgardin har blivit sydd i bolstervartyg.

Mitt älskade växthusgolv.......... Tack Anna för keramikplattan i mitten - pricken över i! Till er som undrar över var jag fått de runda plattorna ifrån så finns de att köpa hos Former.nu ett företag som har mycket snygga betongföremål.
Här står ett och annat som ska få pryda rabatterna vart efter. Dahlier, gladiolus, riddarsporrar mm. Ett olivträd har blivit samplanterat med murrevviol, plättar i luften och jag hoppas de ska trivas ihop. Får flytta ut på altanen under sommaren senare.
I väntan på de riktiga rosornas tid får några fejkade stoltsera ihop i växthuset.

I växthuset har jag låtit plantera tomater tillsammans med pelargoner i en rund balja. Ska få flytta ut om dagarna nu när värmen är så härlig.
Rundeln börjar bli så vacker. Just nu växer vita tulpaner ihop med vita orkidénarscisser samt vackert mörklila tulpaner som kontrast. Den vitbrokbladiga lönnen är påväg att spricka ut. Om sommarkvällarna lyser den upp hela trädgården med sina ljusa blad.

måndag 17 maj 2010

Full gas!

Måste bara få visa hur Wippa gjorde sig bekväm under bilresan till Dalarna förra helgen. Maken har en tresitsig arbetsbil och hon fick sitta i mitten med ett specialsäkerhetsbälte för hundar. Hon kan röra sig bra med detta och även lägga sig om hon så önskar vilket hon gärna gjorde och till huvudkudde fick växelspaken funka bra.
Dagen har bjudit på fantastiskt väder och en behaglig temperatur. Med en lättare förkylning har jag tillbringat dagen ut och planterat om en hel del blommor till större krukor och städat i ordning växthuset. Ska sy dynor till fyra härliga stolar som fått flytta in i glashuset nu när jag inte längre driver butiken där. Mysigt! Bilder kommer senare i veckan.













Nu sitter det inte fast i tillvaron längre. Har startat nytt jobb i veckan och det var som att ge sig in i helt hysterisk tillvaro för att på kvällen fullkomligt stupa i säng. Hm....... årets värsta dag, fredag kristihimmelsfär, och jag ny på jobbet med flera hundra kunder. Ja, nu vet jag att jag lever. Men det gick bra och jag kände mig stolt och nöjd över vad jag presterade denna dagen.

torsdag 13 maj 2010

Puh!

Tog mig en ledig dag idag vilket har varit välbehövligt efter två dagars utförsäljning av butiken. Har dock lite kvar som jag har till försäljning under lör-sön för att sedan stänga för gott min lilla bod. Dock ingen sorg hos mig då jag inser att min tid är lika som för alla andra dvs 24 timmar/dygn och dessa fördelas efter förmåga på arbete som de senaste två åren varit sju dar i veckan....... Nu är jag glad att det ska bli lite mer normala arbetstider och jag har utvecklats så himla mycket under denna period och fått knyta många viktiga kontakter för framtiden vilket känns skönt.





söndag 9 maj 2010

Almbybodens sista dagar

Jag kommer ju att ha en utförsäljning av butiken då den upphör under denna vecka. Så här prismärkes och fixas inför utförsäljningen. Det känns lite konstigt men samtidigt mycket bra då jag har nya projekt pågång inför hösten. Inser efter en tid att detta projekt, som har varit otroligt roligt, måste lämna plats för ett annat som också kommer att bli himla kul. Att driva en butik på ett ensligt beläget ställe har sina för och nackdelar. Hit kommer kunder som vill se och uppleva något helt annat en storstadens sus och dus. Liten söt idyll på landet med mycket charm får nu ge plats till andra upptåg. Butiken får bli atelje, som den var från början, och jag flyttar in i min kreativa verkstad efter hand som varorna sålts av. Under denna vecka sker utförsäljning på tis-ons 11-12 maj kl 14-19.30 vilket jag hoppas genererar en och annan kund så att varorna tar slut och jag kan andas ut...... hups det rimma! Almbyboden tackar för sig och blir nu Almbyverkstad i stället tills nya idéer dyker upp. Ni som har möjlighet och bor i närheten - passa på och fynda till starkt reducerade priser! Välkomna!!

söndag 2 maj 2010

Speglar livet

Vad är det med speglar som gör dem så tilltalande i hemmet. Jag är en samlare av speglar och har flera olika modeller men helst vill jag att de ska ha en gammal ram. Hittar jag en på loppis får den gärna följa med hem. Ska göra en vägg med bara olika speglar i vårt lilla vardagsrum för att få det att kännas lite större. Även badrummet har en gammal ram till spegel som ärgat lite åt det gröna. Superfint!





Den här bilden är ett kort som jag fått tag på för cirka 13 år sedan och det är en reklambild för Nygårdsannas kollektion det året. Hennes kläder fanns då att köpa i Linköping på Hemslöjdens butik. Bilden är så vacker och jag har låtit rama in den i en svart ram och pryder väggen i köket. Kan inte se mig mätt på dessa unga damer som är så vackra och jag gillar fortfarande dessa kläder också. Himla stilrent!



Första violerna har slagit ut i gårdsgruset. Så söta!