tisdag 25 maj 2010

Uppåt väggarna!

Har fått med mig en gammal klocka hem från Dalarna. Den är nu uppskruvad och tickar på och plingar vackert vid varje hel och halvtimme. Vi trodde att vi skulle få lova att stänga av den nattetid då den plingar rejält högt men vi sover som stockar och vaknar inte alls av dess klang, den blir kvar!
Väggarna har fått sig lite ny konst och här nedan är det två träbrädor som hängts upp i köket och inhandlades för några år sedan på rea för 10,- st på Hemtex. Fynd!

Denna tavla köptes för nästan ett år sedan då min man och jag befann sig på Kreta. Lite kul med små ansikten i olika färger i keramik. Den sitter under den nya köksklockan.

De små koppar skålarna fick också följa med från Dalarna. Trodde väl aldrig att jag skulle ha sådan på min vägg. Koppar!! Jo då, här har man gått och blivit gammal på äldre dar och fått för sig att sätta upp både tickande klockor och koppar....... men det känns helt ok faktiskt och jag är rätt nöjd med helheten av att ha dem hemma hos mig och Jörgen. Kul att blanda nytt och gammalt......


Nu när jag inte längre driver butik så har jag åter möblerat om i lilla växthuset och kan njuta av att få ha lite stökigt där utan prestation över hur det ska se ut. Härligt! Jag tycker det är helt underbart att bara få sitta där en stund på eftermiddagen då det skuggas av stora träd och håller en skön temperatur både vid dåligt som fint väder. Jag är helnöjd!

4 kommentarer:

 1. Så mysigt det ser ut i växthuset nu Marie.Och klocka och koppar passar bra till ert hus.Kram mor

  SvaraRadera
 2. Härligt med gamla ärvda saker som dessutom går att använda!

  Så härligt ditt växthus är! Tänk, att kunna sitta där oavsett väder! Idag har vi haft jättekallt här i Sthlm, och det blir kanske flera såna kalla dagar även om det är sommar.

  Jag förstår att du tycker det är skönt på många sätt att inte ha en butik längre - mycket som blir lättare liksom.
  Ha det gott!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Har själv köpt små koppar formar på erikshjälpen men jag har tånkt att spraya dem vita....frågade Madeleine vart hon tyckte jag skulle ha dem i köket, " ingen stans" fick jag till svar. För nu är det bra tycker hon, hon skulle plocka bort mer en hälften om hon fick.
  Ha det så bra!
  Kram Catharina

  SvaraRadera
 4. Så fint ditt växthus är! Tänk om man hade plats för ett.

  Roligt med gamla ärvda saker pendylen är helt underbar liksom den fina tavlan från Kreta. Gillar sånt som är lite annorlunda.

  Har också gammal koppar som är från min farmor och från makes föräldrahem. Men du vet jag är ju gammal *skratt* men sinnet är ugnt. Brukar säga att jag är en mogen ungdom.

  Ha det gott!

  Kram Renate

  SvaraRadera