onsdag 19 maj 2010

Underbara vår!

Passade på att möblera om lite mellan regnskurarna. Först hade vi soffan mitt framför fönstret och sedan tog jag bort en dörr till köket och satte den bakom soffan, vi har tonåringar som kommer och sover hos oss ibland och de vill ju stänga in sig i vardagsrummet, vilket gjorde att soffan fick glida lite åt vänster och vardagsrummet känns nu genast mycket större och luftigare. Det är inte så stort och man får använda fantasin för att få det att växa..... En rullgardin har blivit sydd i bolstervartyg.

Mitt älskade växthusgolv.......... Tack Anna för keramikplattan i mitten - pricken över i! Till er som undrar över var jag fått de runda plattorna ifrån så finns de att köpa hos Former.nu ett företag som har mycket snygga betongföremål.
Här står ett och annat som ska få pryda rabatterna vart efter. Dahlier, gladiolus, riddarsporrar mm. Ett olivträd har blivit samplanterat med murrevviol, plättar i luften och jag hoppas de ska trivas ihop. Får flytta ut på altanen under sommaren senare.
I väntan på de riktiga rosornas tid får några fejkade stoltsera ihop i växthuset.

I växthuset har jag låtit plantera tomater tillsammans med pelargoner i en rund balja. Ska få flytta ut om dagarna nu när värmen är så härlig.
Rundeln börjar bli så vacker. Just nu växer vita tulpaner ihop med vita orkidénarscisser samt vackert mörklila tulpaner som kontrast. Den vitbrokbladiga lönnen är påväg att spricka ut. Om sommarkvällarna lyser den upp hela trädgården med sina ljusa blad.

8 kommentarer:

 1. Oj vilket fint golv det är i ditt växthus! Vart kommer de där plattorna med blommönster på ifrån?
  Här grönskar det också nu, allt är så där vackert ljusgrönt och skirt.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Du lever ju i en dröm känns det som... Att had et så fint och lummigt runt omkring sig hade jg velat. Golvet är ju super-snyggt! Är nog ett antal som kommer härma dig tror jag...
  Kramis!

  SvaraRadera
 3. Otroligt vilken värme vi haft sista dagarna rena Medelhavsvärmen och även sent på kvällen har det varit alldeles ljummet. Idag åskade det lite lätt men som sedvanligt är drog åskmolnen till havs.

  Du bor så vackert och växthuset är bara så fint. Gillar skarpt din fina keramikplatta.

  Hoppas dina plättar i luften, murrevsviolen ska trivas tills med olivträdet.

  Ha en fin onsdagskväll!

  Kram Renate

  SvaraRadera
 4. oj det där golvet, det var nog det finaste golv jag sett!!! ohhh vad fint du gjort i ditt vardagsrum! må väl, varmkram lotten

  SvaraRadera
 5. mycket fint...älska de där golvet...precis min grej, så har du ledsnat nån gång så...hehe
  kram
  annelie

  SvaraRadera
 6. Så oerhört fint du har gjort i växthuset!!!

  SvaraRadera
 7. SÅ fint det ser redan ut i din vackra trädgård, ville titta in och önska skön pingsthelg och krya på dig! Är i vattenhålet och ska nu ut och så i sängarna, kram

  SvaraRadera