torsdag 15 april 2010

Ambulansen kom på 10 röda!

Har varit och fått en genomkörare hos www.humlansskonavarld.se av Hasse, massör, på morgonen. Utanför deras fina spaanläggning har de låtit installera en härlig installation att beskåda med vatten pårlandes över stenarna. Mycket fint! Min rygg har fått sig en lite sättning efter helgens äventyr. Skulle montera fågelholkar i skogskanten vid butiken och tog en stege för att komma upp en bit. Tre meter upp i trädet vinglandes på en stege kom tanken krypandes -Det här kommer inte att gå bra! Vilket det naturligtvis inte gjorde heller. Stegen slank åt ett håll och jag själv baklänges åt ett annat. Med rygg, nacke o huvud rakt in i trädet fick jag mig en kyss som hette duga. Smärtorna kom snabbt på plats och jag kunde inte röra nacken pga av dessa - ropade på min man som kom springandes och fick sig nog en liten chock då jag bitit mig hårt i läppen och blödde. Själv hade jag så ont att jag inte reflekterade över något annat än smärtorna i nacken och Jörgen fick tillkalla ambulans. En god vän dök upp och blev nog rejält överaskad över situationen som uppstod. Butiken fick stängas av honom och själv åkte jag med ambulansen till lasarettet för att konstatera att nacken inte var bruten..... men jäklars så ont! För göra historien kort så mår jag efter omständigheterna väl och har fått en underbar massage av Hasse på ryggen och nacken så att jag kan röra mig mycket lättar i trädgården vart efter. Den får nog dock vila lite från min skötsel medans jag vilar själv. Så ni där ute som tänker sätta upp fågelholkar....... tänk först till lite. Inga trappstegar på tre meters höjd utan använd vanlig stege anpassad för ändamålet!


16 kommentarer:

 1. Skönt att inget var mer allvaligt. Ibland tror man att man är stålmanen men när det händer sådana här saker då tänker man till. Hoppas du snart är tillbaka till ditt rätta jag igen. Många kramar
  Catharina

  SvaraRadera
 2. Oj, det kunde ju ha gått riktigt illa! se till att vila nu, din kropp behöver det efter detta!
  :)

  SvaraRadera
 3. Marie, Marie vad gör du? Tur att det inte blev värre...Fy vad hemskt, Hoppas du mår bättre snart och kan spika upp på ett mer braigare sett om man nu gör det vill säga...dumdristig som man brukar vara....
  Stora kramen
  Annelie

  SvaraRadera
 4. JÖSSES! Tala om att din skyddsängel fanns på plats! Hoppas bara värken inte sitter i en längre tid... Men som sagt du kunde ju brutit nacken...

  SvaraRadera
 5. Oj, Göta Petter sicken dramatik och tur i oturen att det inte gick värre! Usch, stackars dej, vilken otur du har!
  Precis det du gjorde har jag tänkt göra på torpet - såg att en fågelholk hade ramlat ner...men jag tar nog en säkrare stege!

  Hoppas att du piggar på dej!
  Sköt om dej!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Va men lilla vän!!! Fy din stackare! Hade två bekanta som trillade från stege förra sommaren, den ena bröt lårbenet, inte att leka med det där! Hua! Ta hand om dig gumman och krya på dig nu!!!/ Tess

  SvaraRadera
 7. Det kunde gått riktigt illa..du hade änglavakt!

  Hoppas du mår bättre nu*L*
  kram

  SvaraRadera
 8. Oj oj oj det där kunde ha slutat illa!
  Skönt att höra att du nu mår bättre. Gjorde en liknande bravad för några år sedan, vet inte om jag törs tala om hur dumt jag bar mig åt... Skulle måla fasaden på vårt hus, jag är egentligen väldigt höjdrädd. Men blev väl lite kaxig efter ett tag. Så jag drog fram ett bord för att ställa stegen på, så att jag kunde nå upp lite bättre, Fast jag hade inte tänkt på att jag inte kunde ställa stegen så långt ut på kanten. Alltså flög bordet iväg och jag också från 4 m höjd. Ett brutet revben, blod och målafärg i hela munnen, söndertrasade knogar, fläskläpp, och värk i flera veckor. Kan ju säga att jag inte gärna kliver upp på en stege längre.
  Men men är man lite korkad så är man, idag har jag njutit av vitsippor blåsippor och tussilago, vad ljuvliga dessa blommor är i sin tidiga skrud.

  Vila ryggen nu så att du inte får några men!

  Kram/ Helen

  SvaraRadera
 9. Håll dig på marken nu vet ja! Skönt att det gick så bra. Hoppas du mår bra snart igen. Kram Åsa.

  SvaraRadera
 10. Stackars lilla dej vilken otur att ramla och skada dej så illa! Tur att äventyret slutade väl utan bruten nacke.

  Var nu rädd om dej och vila ordentligt!

  Massor med megakramar i storpack/Renate

  SvaraRadera
 11. Men herregud kvinna är du tokig?
  (ska inte säga nåt eg, jag ramlade illa för några månader sen jag med). Tack och lov att de inte gick värre,ta nu vara på livet mer och dig själv!!!

  Och du,tusen tack,för din kommentar hos mig,tack för att du läste och tog till dig de jag ville förmedla,tack för att du skrev och stärkte mig i de jag vill stå för!

  SvaraRadera
 12. Såå bra att allt gick väl! Stor kram till dig!! Önskar dig en skön helg utan strapatser! /Marie

  SvaraRadera
 13. OJoj låter riktigt otäckt! En svag punkt det där med nacken, jag vet.
  Tur att det gick hyffsat bra i alla fall. Och ta det lugnt ett bra tag och låt kroppen känna efter hur det är. Nacken är ju ganska så ömtålig.

  Kram / Boije

  SvaraRadera
 14. Nei og nei,så godt at dette endte bra......hørtes ille ut,må jeg si ! Nakken er viktig å ha i orden,vet du......du får ta vare på deg selv,og kose deg i helgen,med god mat,-og noe godt i glasset :) Til medisinsk bruk........hihiii :) God bedring-klem fra nabolandet :)

  SvaraRadera
 15. Oj, hoppas du snart är återställd.
  Tack för bilderna du visar från trädgårdsmässan, jag blev sjuk så jag kom inte dit.

  Trevlig helg!
  Agneta

  SvaraRadera
 16. Aj aj aj, det kunde ha gått riktigt illa!! Vilken tur att det gick så bra som det gjorde!!

  Nu får du vara rädd om dig och ta det lilla lugna med klättrandet. Och som du säger, använd rätt stege nästa gång!

  Själv har jag varit ute och grävt idag och imorgon kommer det kännas som jag brutit ryggen, men det är ju en villfarelse som hjärnan förstår, dock inte kroppen. :)

  Men men, innan den hinner reagera på dagens övningar så får jag se till att hinna lite till... stryka dukar ligger på nästa punkt på listan.

  Ha en fortsatt bra dag!
  Kram
  Willewira

  SvaraRadera