fredag 5 februari 2010

Trädgårdsplanering

Hej alla trädgårdssugna vänner!
Att skapa rum i trädgården är ett bra sätt att tillgå trädgårdens utrymme och låta sig använda den precis som du använder dina rum inomhus. Väggar skapas av växter i olika utformning t ex klättrande klematisar, vintergröna väggar av murgröna, praktfulla väggar av storblommiga rosor som doftar ljuvligt. Rum kan skapas i all oändlighet och nu är det hög tid att börja planera sommarens projekt och växter för snart sätter våren igång. Blomsterbutikerna är fulla av fröhyllor och jag ska in och botanisera de kommande dagarna för att få igång lite sommarplantor till min trädgård. Nedan syns bilder från bl a min trädgård, Skansen, Klockargården och en privat japanskinspirerad trädgård från Oxelösund. Lite inspirationsfägring till sommarens planering!10 kommentarer:

 1. Åh, så trädgårdssugen jag blir! Vilka härliga bilder och så inspirerande!
  Du har ju själv en helt ljuvlig trädgård och detta med rum i trädgården tror jag också är viktigt och så fint det blir!!!

  TACK för vackra bilder!
  Ha en härlig fredag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Tack för alla fina trädgårdsbilder!
  Ja nu är man så sugen på att få köra igång.

  Jag började faktiskt att bli intresserad av trädgård, för många år sedan, då jag hade det väldigt tufft och mådde hemsk dåligt. Jag upptäckte att jag kunde arbeta med mina växter, gräva och plantera och tiden bara försvann,försvann gjorde även ångest, tankar och depressionen. Så jag har verkligen hittat ett trevligt verktyg, att arbeta i trädgården är rena hälso kuren för själen.

  Du har ju verkligen en ljuvlig trädgård själv. Måste bara ta mig till dig i vår.

  Idag har vi jättevackert väder med gnistrande sol och -13 grader. Vovvarna tyckte promenaden i morse var toppen, det syntes på dem.

  Önskar dig en härlig helg!

  Kram Helen

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder du visar! Tycker jag känner igen den japanskinspirerande trädgården. Knustssons kan det stämma?

  Din egen trädgård brukar vara så fin. Du kan konsten att skapa både med växter, tyger och annat.

  Trevlig fredag önskar jag dig!

  Kram Renate

  SvaraRadera
 4. Hej Marie! Jag har den äran att utnämna dig till Kreativ Blogger. Vad det innebär ser du i mitt senaste inlägg!
  Stor kram/Marie - Systrarna -

  SvaraRadera
 5. Nossa que jardim lindo e inspirador!
  Abç

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder! Det är så vackert med trädgård... önskar jag hade det intresset. Men nu längtar jag till våren i stället för detta snöväder.

  SvaraRadera
 7. Man kan ju börja planera. I vår ska jag lägga nya plattor runt mina pallkragar och så ska vi fortsätta sätta staket och så ska vi bygga vedförråd och.. ja, det finns en hel lista.

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 8. Blir både glad...och sorgsen när jag läser om att planera trädgårdsrum...

  De är de jag gjort,och de sista klematisen sattes ner sensommaren i vår trädgård...nu kommer jag inte få njuta av dom...eftersom allt har blvivit som det nu måste vara.

  De e märkligt att de enda jag verkligen saknar från huset är alla växter och kryddor jag med kärlek och omsorg planterat. Pilhäcken som jag och bror kämpade med en vecka... Den får någon annan njuta av...

  Men,men,jag försöker inbilla mig,att de som köper huset av oss,kommer vara tacksam att jag slitit så hårt,kanske är det någon som inte kan men hade velat göra just de rum jag skapat...och kan njuta av dom...

  Jag får planera nytt...när jag vet vart jag ska hamna...väntar och längtar här.

  KRAM!

  SvaraRadera
 9. Åh vad fint det är med buxbom-häckar! Jag måste prova mig på det i år... hmm... vart ska jag ha det bara. Kan ju vara snyggt runt fruktträden kanske?! :)

  / Jenny

  SvaraRadera
 10. Hejsan!

  På OTW television arbetar vi med ett tv-program där vi gör om privatträdgårdar från ruckel till paradis.

  Till detta letar vi även fina inspirationsträdgårdar som även kommer att vara med i programmet.
  Därför undrar jag om du vet någon som har en japanskinspirerad trädgård.

  Mejla gärna mig på:
  josefin.adler@otw.se

  SvaraRadera